Waarin onderscheid ik mij van anderen?

Ik heb mij gespecialiseerd in en ben ervaringsdeskundige in de omgang met autisme. Daarnaast ben ik hooggevoelig, vrouw, moeder, dochter en partner.

Door mijn spirituele gevoeligheid heb ik in de loop der jaren een onzichtbare radar ontwikkeld als het gaat om mensen met ass (autisme spectrum stoornis al dan niet gediagnosticeerd). Zij kwamen op allerlei wijze zowel privé als in mijn praktijk op mijn pad. Ik weet voor welke uitdagingen je kunt komen te staan, denk aan scholing, begeleiding, opvoeding, maar ook mentaal en emotioneel en dit is heel breed in allerlei levensfasen kun je daar mee te maken hebben.

Zowel vanuit een aardse nuchtere benadering als een spirituele kijk en voel ik met je mee.

Kind- Is jouw kind heel gevoelig, snel overprikkeld, houdt vast aan structuren en heeft soms (of regelmatig) emotionele uitbarstingen?

Volwassenen- Misschien heb jij zelf een vorm van autisme (of vermoeden/kenmerken van) hoe ga jij daar mee om met alle verwachtingen in onze maatschappij? Hoe ontprikkel jij? Hoe gaat het met werk/vrijetijdsbesteding, relaties en vrienden? Vaak is het allemaal zoveel wat er bij je binnenkomt dat je je wilt terugtrekken of sombere gevoelens kunt krijgen.

Partner van- Heb je het gevoel dat jij alle ballen hoog moet houden, dat er voor jou geen ruimte is? Vaak zijn de partners de zorgdragers en willen het allemaal goed doen, cijferen zichzelf weg en vergeten voor zichzelf te zorgen, dat resulteert vaak weer in mentale, fysieke en emotionele klachten.

Ouder- Een kind met autisme kan voor de nodige uitdagingen zorgen, het vergt aanpassingen in je leven en je rol als ouder en partners. Het kan jaren duren voordat je hier een vorm in hebt gevonden die voor jou als ouder werkt en voor jullie als gezin. Ook een stukje verwerking dat dingen soms anders zullen gaan en verwachtingen loslaten/bijstellen hoort hierbij . Een omgeving die het vaak niet begrijpt, accepteert of beter denkt te weten, geldt soms ook helaas voor “professionals”.

Kind van- Groeide jij op met een ouder die er emotioneel niet voor je kon zijn, kort van stof was, of vasthield aan regels die in jouw ogen onbenullig waren?

Brusje- Broer of zus van, wanneer jouw broer of zus autisme heeft is de kans groot dat jij daardoor toch wat in de schaduwzijde kwam te staan, simpelweg omdat er extra aandacht en aanpassingen nodig waren voor je broer/zus, maar wat deed dat met jou? Hoe heeft dit jou gevormd? Bleef jij op de achtergrond? Was je bijvoorbeeld een rustig kind/puber om (on)bewust je ouders te ontlasten?

Dit zijn zomaar wat zaken waar je tegenaan kunt lopen en laat ik vooral duidelijk zijn: niet alle mensen met autisme vallen precies in een hokje van gedragingen etc, gelukkig niet en dat maakt het tegelijkertijd ook weer lastig soms. 

Mensen met autisme kunnen wel degelijk emoties tonen, attent zijn, zijn vaak heel creatief, getalenteerd en hebben humor!

Belangrijk is dat een diagnose niet is waar het om draait en ook veel hooggevoelige mensen kunnen zich herkennen in bovenstaande. Wanneer jij of je naasten vastlopen geef ik je graag inzichten en handvatten om hiermee om te gaan.

We zijn allemaal unieke, prachtige mensen met onze eigen gebruiksaanwijzing die precies goed zijn zoals we zijn!

Valerie, Medium Healer Spiritueel Coach

Wanneer je bij mij op consult komt geef ik altijd eerst een regenboog reading  zie blog, hierbij krijg ik informatie door over het stuk van je leven waar je in zit en welke blokkades je nog aan mag werken zo nodig. Bij eventuele vervolgafspraken kunnen we daar dieper op ingaan en kan ik door middel van coachingsgesprekken, het geven van healing of een regressie jou hierin begeleiden.

Ik werk niet volgens een bepaalde methode maar vanuit mijn intuïtie en levenservaring. 

Ieder persoon met of zonder autisme krijgt wat er bij hem/haar past op dat moment.